Miten vältän vahinkoja vuokratessani ajoneuvoa MyCamperin kautta?

Muokattu To, 20 Kesä klo 4:02 PM

Så här förebygger du skador i ett nötskal:

  • De flesta skador orsakas av hyrarens oavsiktliga misstag. Se därför till att förklara hanteringen av ditt fordon i detalj, inklusive interiören. 
  • Gör hyraren uppmärksam på fordonets höjd och bränsletyp (du kan beställa MyCamper-klistermärken nedan för att ange det för hyraren). 
  • Markiser skadas ofta: förklara vad du ska tänka på när det gäller markisen (dra in markisen under natten och när du lämnar campingfordonet).


Att tänka på när du hyr ut ditt campingfordon:

  1. Dokumentation och utrustning: Lämna alla relevanta dokument (fordonets registreringsbevis, grönt försäkringskort, europeisk olycksrapport) i fordonet. Kontrollera om det finns föreskriven utrustning som landmärke och varningstriangel. 
  2. Incheckning: Överlämnings- och återlämningstiderna anges på MyCamper. Vi rekommenderar att du bekräftar dessa uppgifter med dina hyrare i förväg. Incheckning för ägaren är tillgänglig 24 timmar innan bokningen äger rum. För hyraren vid tidpunkten för överlämnandet. 
  3. Hyrarens ansvar: Informera hyraren om saker som de måste ta med sig själva (t.ex. lakan, porslin, bestick) eftersom dessa kanske inte erbjuds.


Vi har tagit fram en poster som du kan sätta upp i ditt fordon med de viktigaste punkterna för dig och dina hyrare.

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin