Vad är utcheckning?

Ändrad den Tue, 26 Dec 2023 vid 12:34 PM

Utcheckningen sker när hyraren lämnar tillbaka fordonet till ägaren efter sin uthyrningsperiod.

Hyraren lämnar tillbaka fordonet till ägaren på angiven tid på uthyrningsperiodens sista dag. Vid längre förseningar kan du som hyrare komma att debiteras förseningsavgift av ägaren.

Om det är en husbil dokumenterar ägaren husbilens bränslenivå och mätarställning. Därefter besiktar båda parter tillsammans fordonets skick för att säkerställa att fordonet är i samma skick som vid uthyrning. Fordonsägaren dokumenterar eventuella nya skador och hyraren godkänner den via sitt konto på hemsidan. Körsträcka utöver fria mil räknas här automatiskt ut och ägaren och hyraren kan även gemensamt komma överens om eventuella andra extrakostnader och dokumentera dem direkt för en smidigare betalningshantering. Dessa dras i så fall av direkt från depositionen. När nycklarna är återlämnade och utcheckningen är godkänd av båda parter på hemsidan, är utcheckningen fullbordad.

Samtliga utbetalningar som görs från MyCamper till både ägare och hyrare tar mellan 5-10 arbetsdagar att nå mottagarens konto.