Hvordan kan jeg undgå tyveri og indbrud under min campingtur?

Ændret den Tue, 26 Dec 2023 kl. 02:01 PM

Din campingtur nærmer sig med hastige skridt, og du ser allerede frem til den! For at du kan nyde din ferie fuldt ud, råder vi dig til at informere dig selv om, hvordan du kan beskytte dig mod indbrud og tyveri:

• Efterlad aldrig dit køretøj helt uden opsyn, når du holder stille. En person, der opholder sig i bilen, er den bedste beskyttelse. Det anbefales ikke at overnatte på rastepladser og motorvejsparkeringspladser, især ikke i Sydeuropa. Medmindre parkeringspladsen er godt oplyst og bevogtet.
  • Efterlad aldrig værdifulde genstande synligt fremme. Sørg for, at værdigenstande, såsom en bærbar computer eller en fyldt pung, ikke er synlige udefra gennem vinduet.
  • Døre, vinduer og skodder skal være lukkede, når du er væk. For autocampere anbefales det at dække forruden og sidevinduerne. På den måde kan tyvene ikke umiddelbart se, om bilen er optaget eller ej. På den anden side er det bedre kun at dække halvdelen af karrosserivinduerne, så køretøjet ikke ser "ubeboet" ud.
  • Om natten skal du sørge for, at alle vinduer, skodder og døre er lukkede. Tagvinduet kan stå på klem for at sikre ventilation.
  • Undgå almindelige gemmesteder som f.eks. handskerummet. Det er der, en tyv vil lede først.