Hvordan kan jeg undgå tyveri og indbrud under min campingtur?

Ændret den Wed, 8 Maj kl. 11:54 AM

Din campingtur nærmer sig med hastige skridt, og du ser allerede frem til den! For at du kan nyde din ferie fuldt ud, råder vi dig til at informere dig selv om, hvordan du kan beskytte dig mod indbrud og tyveri:

• Efterlad aldrig køretøjet helt uden opsyn, når du standser. En person i bilen er den bedste beskyttelse. Det anbefales ikke at overnatte på rastepladser og motorvejsparkeringspladser, især ikke i Sydeuropa. Medmindre parkeringspladsen er godt oplyst og bevogtet.
  • Lad aldrig værdifulde genstande ligge frit fremme. Sørg for, at værdigenstande, som f.eks. en bærbar computer eller en fyldt taske, ikke er synlige udefra gennem vinduet.
  • Døre, vinduer og skodder skal være lukkede, når du er væk. For autocampere anbefales det at dække forruden og sideruderne til. På den måde kan tyvene ikke umiddelbart se, om køretøjet er beboet eller ej. På den anden side er det bedre kun at dække halvdelen af karrosserivinduerne, så køretøjet ikke ser "ubeboet" ud.
  • Om natten skal du sørge for, at alle vinduer, skodder og døre er lukkede. For ventilationens skyld kan man lade ovenlysvinduet stå på klem.
  • Undgå almindelige gemmesteder som f.eks. handskerummet. Det er der, en tyv vil kigge først.