Hur undviker jag stöld och inbrott under min campingsemester?

Ändrad den Wed, 08 May 2024 vid 10:58 AM

Campingresan närmar sig med stormsteg och du ser redan fram emot den! För att du ska kunna njuta av din semester till fullo råder vi dig att informera dig om hur du kan skydda dig mot inbrott och stölder:

• Lämna aldrig fordonet helt utan uppsikt när du stannar. Det bästa skyddet är att en person stannar kvar i fordonet. Det är inte rekommenderat att övernatta på rastplatser och motorvägsparkeringar, särskilt inte i södra Europa. Såvida inte parkeringsplatsen är väl upplyst och bevakad.
  • Lämna aldrig värdefulla föremål synliga. Se till att värdesaker, t.ex. en bärbar dator eller en fylld handväska, inte är synliga från utsidan genom fönstret.
  • Dörrar, fönster och fönsterluckor måste vara stängda när du är borta. För husbilar är det lämpligt att täcka vindrutan och sidofönstren. På så sätt kan rånare inte omedelbart se om fordonet är upptaget eller inte. Å andra sidan är det bättre att bara täcka hälften av karossfönstren, så att fordonet inte ser "obebott" ut.
  • På natten ska du se till att alla fönster, fönsterluckor och dörrar är stängda. För ventilation kan takfönstret lämnas på glänt.
  • Undvik vanliga gömställen, till exempel handskfacket. Det är där tjuven kommer att leta först.