Hur undviker jag stöld och inbrott under min campingsemester?

Ändrad den Tue, 26 Dec 2023 vid 02:01 PM

Campingresan närmar sig med stormsteg och du ser redan fram emot den! För att du ska kunna njuta av din semester till fullo rekommenderar vi att du informerar dig om hur du kan skydda dig mot inbrott och stölder:

• När du stannar, lämna aldrig ditt fordon helt obevakat. En person som stannar i fordonet är det bästa skyddet. Det rekommenderas inte att övernatta på rastplatser och motorvägsparkeringar, särskilt inte i södra Europa. Såvida inte parkeringsplatsen är väl upplyst och bevakad.
  • Lämna aldrig värdefulla föremål i synlig miljö. Se till att värdesaker, t.ex. en bärbar dator eller en fylld handväska, inte är synliga från utsidan genom fönstret.
  • Dörrar, fönster och fönsterluckor måste vara stängda när du är inte befinner dig i husbilen. För husbilar är det lämpligt att täcka vindrutan och sidofönstren. På så sätt kan rånare inte omedelbart se om fordonet är upptaget eller inte. Å andra sidan är det bättre att täcka endast hälften av karossens fönster, så att fordonet inte ser "obebott" ut.
  • Se till att alla fönster, fönsterluckor och dörrar är stängda på natten. För ventilationen kan takfönstret lämnas på glänt.
  • Undvik vanliga gömställen, till exempel handskfacket. Det är där en tjuv kommer att leta först.