Hur gör jag för att hyra ut min husbil eller husvagn?

Ändrad den Mon, 04 Mar 2024 vid 04:48 PM

1. Skapa konto på MyCamper

Det första du behöver göra för att kunna hyra ut ditt campingfordon är att fylla i en profil om dig själv. Genom att göra det kan potentiella hyrare få en uppfattning om vem du är. Du kan klicka på knappen "Jag vill registrera mig nu" under avsnittet "Jag vill hyra ut".

Fyll i ditt namn, din e-postadress och ange ett lösenord.

2. Skapa din fordonsannons

När du har skapat en profil kan du börja skapa din fordonsannons. Det gör du genom att fylla i information om fordonets grunddata, dess utrustning, ladda upp foton, lägga till försäkringsinformation och göra en beskrivning av fordonet. Du kan också välja den bästa bokningsmetoden för dig och lägga till regler i din annons, välja dina avbokningsregler och definiera dina priser. Så snart du har fyllt i all information kan du publicera ditt fordon.

Tänk på att du fortfarande kan redigera och anpassa din fordonsannons efter publiceringen.

När du har publicerat ditt fordon är det tillgängligt för uthyrning. Nu kan du också markera de datum du inte vill hyra ut fordonet, för att undvika att få onödiga förfrågningar.

3. Få en bokningsförfrågan

När du har publicerat ditt fordon kan du ta emot bokningsförfrågningar eller direktbokningar från verifierade användare. Den person som vill hyra fordonet skickar en förfrågan om att hyra på angivna datum.

Nu kan du och hyraren även skicka meddelanden till varandra via plattformen. Meddelandefunktionen kan till exempel användas för att hälsa eller ställa frågor om bokningen. Därför är det bra att du kollar om du får nya meddelanden regelbundet. Du kommer också att få ett e-postmeddelande varje gång du får ett nytt meddelande på MyCampers hemsida.

4. Acceptera förfrågan

När du har fått en bokningsförfrågan har du 24 timmar på dig att acceptera den. Så snart du har accepterat förfrågan är bokningen bekräftad. En handpenning har redan betalats och resten av hyresavgiften måste betalas senast 30 dagar innan bokningen påbörjas.

Förfallna eller avvisade förfrågningar leder till en dålig svarsfrekvens som visas på din fordonsprofil och påverkar sökresultaten för hyrare.

Du behöver inte manuellt acceptera direktbokningar.