Hur bokar jag en husbil eller husvagn på MyCamper?

Ändrad den Tue, 26 Dec 2023 vid 12:18 PM

1. Skapa en profil
Det första du behöver göra för att kunna hyra en husbil eller husvagn är att fylla i en profil om dig själv samt verifiera dig med BankID eller för vissa länder pass eller nationellt ID-kort. Att hyra ut sin husbil eller husvagn kan vara väldigt personligt. Denna verifiering gör att fordonsägare kan vara säkra på vem de hyr ut till och kan känna sig trygga.

2. Sök husbil eller husvagn
För att hitta ett fordon att hyra går du in på “se husbilar & husvagnar”. Där visas alla fordon som är tillgängliga för uthyrning. Du kan fylla i var du vill hämta fordonet och mellan vilka datum du vill hyra. Du kan även använda ett filter där du fyller i specifika önskemål, såsom minsta antal sovplatser, vinterboning eller om barn får bo i fordonet. Därmed filtreras sökresultatet efter dina önskemål, så att du kan hitta det fordon som passar bäst för din semester.

På surfplatta och på datorn kan du enkelt se var olika fordon finns tillgängliga för uthyrning genom en karta som visar var de finns.

3. Skicka bokningsförfrågan
När du har hittat ett fordon du vill hyra gör du en bokningsförfrågan till fordonsägaren. Det gör du genom att klicka på knappen "Till bokningsförfrågan". En bokningsförfrågan är bindande så snart ägaren har accepterat förfrågan. Innan dess kan du alltid dra tillbaka förfrågan utan kostnad.

Kontrollera att dina uppgifter gällande datum och eventuella önskemål stämmer innan du skickar din förfrågan till ägaren. I samband med att du gör din första bokningförfrågan kommer vi att göra en kreditupplysning på dig. Vi tillåter inte bokningar på MyCamper.com om kreditupplysningen innehåller anmärkningar.

4. Invänta svar från ägaren
När en bokningsförfrågan har mottagits har fordonsägaren 24 timmar på sig att acceptera eller avvisa den. När ägaren har accepterat din förfrågan sker den första betalningen automatiskt.

Om ägaren avvisar bokningsförfrågan eller inte svarar inom 24 timmar kommer förfrågan att avbrytas. Vi rekommenderar då att du skickar en ny förfrågan till en annan husbils- eller husvagnsägare.

I de fall ägaren har frågor till dig innan en bokning accepteras kommer ägaren att skicka meddelanden till dig om detta. Kontakten mellan fordonsägaren och dig som hyrare sker genom meddelanden på plattformen. När ett meddelande skickas från ägaren skickas också ett meddelande till din e-post. Därför är det bra att kontrollera din e-post regelbundet så att du inte missar några meddelanden.

5. Betala resten av hyresbeloppet
Det här steget gäller för de bokningar där inte hela beloppet betalades in vid första inbetalningen.

30 dagar före incheckning ska det resterande hyresbeloppet vara betalt. Det är viktigt att du betalar hyresbeloppet i tid, annars kan bokningen komma att avbrytas och bokningsavgiften gå förlorad.

MyCamper tar emot betalningen av hyresbeloppet som sedan betalas ut till fordonsägaren. Utbetalningen till ägaren sker när du som hyrare har fått tillgång till fordonet på incheckningsdagen och incheckningsprocessen är slutförd på plattformen.

Kom ihåg att för att hyresavtalet ska gälla behöver alltid MyCampers betalningssystem användas.

6. Betala deposition
Depositionen betalas under veckan innan incheckningsdagen. Den behöver vara betald senast 12 timmar innan incheckningen. Depositionen hålls av MyCamper tills bokningen är slut.

Under utcheckningen (se nedan) registreras eventuella extrakostnader som har uppstått under uthyrningsperioden. Dessa dras av från depositionen och sen återbetalas resterande summa till dig. Notera att det kan ta 5-10 dagar innan pengarna kommer in på ditt konto.