Hur undviker jag skador under min campingsemester?

Ändrad den Wed, 08 May 2024 vid 10:48 AM

Även om alla fordon på MyCamper är helförsäkrade kostar skador ofta mycket pengar och tid. De flesta av skadorna under campingsemestern beror på slarv och dåligt väder. Nedan hittar du några tips från oss för att undvika sådana skador:

• Innan du påbörjar din resa bör du veta var vatten- och bensin- eller dieseltankarna är placerade. Du bör också känna till fordonets storlek (längd, bredd, höjd).
  • Innan du kör fordonet ska du alltid kontrollera att alla föremål är ordentligt förvarade och, framför allt, väl säkrade. Dessutom ska alla fönster och dörrar vara stängda.
  • Se alltid till att en andra person hjälper dig utanför fordonet när du backar, parkerar och gör skarpa svängar. Detta är viktigt för att förhindra skador på utsidan.
  • Ta extra vida svängar. Fordonet är stort och kräver mer utrymme.
  • För att undvika skador på markisen bör du alltid rulla in den under natten och så snart du lämnar fordonet. Använd inte markisen när det är mycket vind.
  • Håll alltid tillräckligt avstånd till framförvarande fordon och kör så försiktigt som möjligt på natur- och grusvägar.
  • Om en hagelstorm är nära och det finns tillräckligt med tid kan du försöka köra in i allmänna underjordiska garage ( tänk på höjden), parkeringsgarage eller till övertäckta bensinstationer. På vägen kan du också stanna till på vägrenen under broar.