Försäkringskrav

Ändrad den Mon, 04 Mar 2024 vid 04:28 PM

För att omfattas av MyCampers försäkring måste du uppfylla vissa krav.

Omocom Försäkring
Bland annat måste ditt fordon vara privatägt och får ha körts högst 300 000 km.

Baloise Försäkring

Ditt campingfordon måste vara registrerat i Schweiz och får inte vara tyngre än 7,5 ton.

Läs mer om MyCampers försäkring och vilka krav du behöver uppfylla här.

Om du av någon anledning inte omfattas av MyCampers försäkring kan du ändå hyra ut via MyCamper, men då behöver du se till att du har en försäkring som gäller vid uthyrning. Flera försäkringsbolag godkänner uthyrning även om husbilen har förvärvats för privat bruk. Om du inte omfattas av MyCampers försäkring rekommenderar vi att du som husbils- och husvagnsägare tar reda på hur ditt försäkringsbolag täcker eventuella skador som kan uppstå vid uthyrning.