Hur fungerar depositionen?

Ändrad den Mon, 26 Feb 2024 vid 03:23 PM

Som fordonsägare har du möjlighet att ta ut en deposition som hyraren betalar innan bokningen påbörjas. Depositionen används av hyraren som ett sätt att betala eventuella extra avgifter som kan uppstå i samband med bokningen. Du kan välja vilket belopp du vill att depositionen ska vara för alla dina bokningar.

För att redigera din deposition för ditt redan publicerade fordon, tryck först på menyn längst upp till höger på webbplatsen. Där hittar du "Mitt fordon" som du kan trycka på. Nu kan du välja "Priser". Längst ner på sidan kan du välja hur mycket du vill ta betalt för depositionen.

Depositionen betalas till MyCamper för att hyrare och ägare ska känna sig trygga. Hyrare måste betala depositionsavgiften online tidigast 7 dagar före hyresstart och senast dagen innan hyresstart. Om ingen depositionsavgift har betalats är det inte möjligt att starta incheckningsprocessen.

Under utcheckningen kan du som fordonsägare ange extrakostnader som du vill debitera hyraren. Hyraren måste sedan godkänna dessa extrakostnader. Du som fordonsägare och din hyrare är ansvariga för att komma överens om eventuella extrakostnader som ska dras av. Om beloppet för extrakostnader överstiger den deposition som betalats, kommer hyraren att betala det överskjutande beloppet till MyCamper och sedan kommer de extrakostnaderna att betalas till dig. En administrativ avgift på 10% tillkommer för hyraren på alla extra kostnader.

Vid utcheckningen har du också möjlighet att be att få behålla depositionen under en begränsad tid för att t.ex. kontrollera vad en reparation kommer att kosta. Du är då ansvarig för att kontrollera detta så snart som möjligt. Depositionen kan behållas i högst 2 månader.

Om du rapporterar extrakostnader efter att depositionen har släppts kommer du att få dina pengar så snart hyraren har betalat dem till MyCamper. För att kunna debitera hyraren för extrakostnader måste du som ägare skicka in dokumentation som bevisar att dessa uppstått under hyresperioden. Det kan t.ex. vara kvitton på tilläggsavgifter, vägtullar eller parkeringsböter. Dokumenten ska skickas till MyCamper senast sex månader efter utcheckningen av hyresperioden.

Observera att om extrakostnader tillkommer i efterhand är det du som ägare som har bevisbördan, så det är alltid enklast att se till att du och hyraren kommer överens om eventuella extrakostnader direkt vid utcheckningen och att detta dokumenteras i utcheckningen. Observera att när MyCamper överför pengar till dig kan det ta upp till 5-10 dagar innan pengarna når ditt konto.