Hvordan fungerer depositummet?

Ændret den Mon, 26 Feb 2024 kl. 03:24 PM

Som køretøjsejer har du mulighed for at tage et depositum, som betales af lejeren før bookingens start. Depositummet bruges af lejeren som en måde at betale eventuelle ekstraomkostninger, der måtte opstå i forbindelse med bookingen. Du kan vælge, hvilket beløb du ønsker, at depositummet skal være for alle dine bookinger.

For at redigere dit depositum for dit allerede offentliggjorte køretøj skal du først klikke på menuen øverst til højre på hjemmesiden. Der finder du "Mit køretøj", som du kan klikke på. Nu kan du vælge "Priser". Nederst på siden kan du vælge, hvor meget du vil opkræve for depositummet.

Depositummet betales til MyCamper for at sikre tryghed for lejere og ejere. Lejer skal betale depositum online tidligst 7 dage før lejestart og senest dagen før lejestart. Hvis der ikke er betalt depositum, er det ikke muligt at starte indcheckningsprocessen.

Under udcheckning kan du som køretøjsejer indtaste ekstraomkostninger, som du ønsker at opkræve hos lejeren. Lejeren skal derefter godkende disse ekstraomkostninger. Du som køretøjsejer og din lejer er ansvarlige for at blive enige om eventuelle ekstra omkostninger, der skal fratrækkes. Hvis ekstraomkostningerne overstiger det indbetalte depositum, betaler lejeren det overskydende beløb til MyCamper, og derefter bliver ekstraomkostningerne udbetalt til dig. Der tillægges et administrationsgebyr på 10% for lejeren på alle ekstra omkostninger.

Ved udcheckning har du også mulighed for at bede om at beholde depositummet i en begrænset periode for f.eks. at tjekke, hvad en reparation vil koste. Du er så ansvarlig for at tjekke dette så hurtigt som muligt. Depositummet kan maksimalt opbevares i 2 måneder.

Hvis du rapporterer ekstraomkostninger, efter at depositummet er blevet frigivet, vil du modtage dine penge, så snart lejeren har betalt dem til MyCamper. For at kunne opkræve lejeren for ekstraomkostninger, skal du som ejer indsende dokumentation for, at disse er opstået i lejeperioden. For eksempel kvitteringer for tillægsgebyrer, vejafgifter eller parkeringsbøder. Dokumenterne skal sendes til MyCamper senest seks måneder efter lejeperiodens udløb.

Bemærk, at hvis der tilføjes ekstraomkostninger efterfølgende, er bevisbyrden på dig som ejer, så det er altid bedst at sikre, at du og lejeren er enige om eventuelle ekstraomkostninger direkte ved udcheckning, og at dette er dokumenteret i udcheckningen. Bemærk venligst, at når MyCamper overfører penge til dig, kan det tage op til 5-10 dage, før pengene er på din konto.